Tippek, amik megkönnyítik a nyári gyomlálást

Júniusban sajnos minden kertben hirtelen beindult a gyomosodás. A gaz-fickók ilyen időben hihetetlen tempóban fejlődnek, általában rendesen le is körözik a kultúrnövényeket, így ha nem vigyázunk és nem végezzük el a rendszeres gyomlálást, akkor sajnos elborítják kertünket a hívatlan „látogatók”, köztük például az erősen allergén parlagfű is.

parlagfű – beindultak a gaz-fickók

Fontos, hogy például egy zöldséges kertben mindig legyen megjelölve, hova és mit vetettünk pontosan, mert ilyenkor sok magról kelő gyom hasonlíthat a zöldségmagoncokra, így akár össze is keverhetjük azokat. Ha a magvetés sorát megjelöltük, akkor talán könnyebben tudjuk majd kigyomlálni az ágyásokat, mert a katonásan csírázó, fejlődő növényeket jobban lehet látni. Ettől függetlenül, mielőtt neki esnénk az ágyások megtisztításának, alaposan vegyük szemügyre, hogy mit is akarunk kihúzni és mit meghagyni.

Az évelőágyásokban és a helybe vetett egynyári ágyásokban is ugyanígy figyeljünk oda, hogy mit tépünk fel, nehogy néhány „szép” disznóparaj, tyúkhúr maradjon ott az éppen kikelt egynyáriak helyett. Jó, ha arra is odafigyelünk, hogy ne szakítsuk bele a gyomokat, hanem igyekezzünk gyökerestől eltávolítani azokat, így rengeteg későbbi munkát spórolhatunk magunknak.

zöldsegeskert

sokkal szebb egy gyommentesen tartott zöldséges kert

Fektessük a hangsúlyt a megelőzésre, fenyőkéreggel megakadályozhatjuk a gyomnövények terjedését! A fenyőkéreg amellett, hogy esztétikus, olcsó és organikus is.

Ha nem vagyunk lusták, és időben elkezdjük a gyomlálást, akkor rendszeres, de viszonylag kevés munkával kordában lehet tartani a gyomok terjedését, így gazoktól mentes maradhat a kertünk.Forrás: kert.tv

/ HIRDETÉS /

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!