Orbn Viktor jabb szigortsokat jelentett be

Az els hullmmal szemben csatt nyertnk, most szembe kell nznnk a msodik hullmmal, de mr felkszltebben s tapasztaltabban – mondta Orbn Viktor miniszterelnk a kormnylst kvet l Facebook-bejelentkezsben. A kormnyf arrl tjkoztatott, a jrvnygyi szakemberek szerinta koronavrus-jrvny msodik hullma valamikor december-janur tjkn ri el a cscspontjt. Hangslyozta, egszen addig folyamatosan vdekezni kell. Szavai szerint a “haditerv” clja, hogy megvdjk az idseket, meggygytsk a betegeket, mikzben fenntartjk az orszg mkdst.

Orbn Viktor miniszterelnk hivatalos Facebook-oldaln jelentette be a dntseket.
Fot: Orbn Viktor hivatalos Facebook-oldala

“Az egszsggyet felksztettk, a vdekezshez szksges krhzi gyak, felszerelsek, llegeztet kszlkek s az ezek mkdtetshez szksges orvosok s polk megfelel szmban rendelkezsre llnak” – jelentette ki Orbn Viktor. Mint fogalmazott, ha kell, akkor a most rendelkezsre ll 10 ezer gyas kapacitst akr kt-hromszorosra tudjk nvelni, egy veznylsi terv alapjn pedig orvosokat s polkat is tudnak mg kldeni oda, ahol szksg lesz rjuk.

Az orszg tbb terletn tovbbra is emelkedik az j tpus koronavrus rktanyagnak mennyisge – derlt ki a Nemzeti Npegszsggyi Kzpont (NNK) ltal a 37. hten elvgzett szennyvzvizsglatokbl. A rszletekrt kattintson cikknkre.

Mg tbb helyen ktelez a maszk

“Miutn a vrust klfldrl hurcoltk be, ezrt a kormny gy dnttt, fenntartja a beutazsi korltozsokat” – jelentette ki a miniszterelnk, majd a ktelez maszkhasznlat kiterjesztsvel kapcsolatban felsorolta azokat a helyeket – mozik, sznhzak, egszsggyi s szocilis intzmnyek, valamint gyflfogadsi irodk -, ahol mtl ugyangy hordani kell az orrot-szjat eltakar vdeszkzt, mint a tmegkzlekedsi eszkzkn s az zletekben.

A kormny dntse alapjn tovbbra is fenntartjk a teljeskr ltogatsi tilalmat a krhzakban s az idsotthonokban. “Oktber 1-jtl testhmrsklet mrs utn lehet belpni az iskolkba a dikoknak s a tanroknak, s csak nekik” – folytatta a szablyok ismertetst a miniszterelnk, aki azt is elrulta, mennyiben maximltk a tesztek hatsgi rt. Elhangzott az is, hogy egy tesztrt maximum19500 forintot lehet elkrni.

Orbn vgl bejelentette, a szrakozhelyeket este 11 utn be kell zrni. A miniszterelnk mindenkit a szablyok betartsra krt, m megjegyezte, utastotta a rendrsget, hogy szigoran ellenrizzk s tartassk be a szablyokat, s ha kell bntessk a szablyszegket.

Ereklyt cskolgattak s maszkot sem viseltek egy temesvri templomban, mikzben az egszsgrt imdkoztak – a dbbenetes esetrl felvtelek is kszltek. A rszletekrt kattintson az nlc.hu cikkre.Forrás: www.hazipatika.com

/ HIRDETÉS /

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!