Németországban első alkalommal mutatták ki a majomhimlő kórokozóját gyermek szervezetében: egy négyéves kislányról derült ki, hogy megfertőződött. A gyerek két fertőzött felnőttel él együtt a Baden-Württemberg tartományi Pforzheimben. A tartományi egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint elővigyázatosságból vizsgálták meg a lányt, miután kimutatták az első fertőzést a háztartásban. A keddi bejelentésig nem jelentkeztek nála a betegség tünetei.


Megfertőződött majomhimlővel egy négyéves kislány Németországban. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Már csaknem 3 ezer igazolt esetről tudnak

A német országos közegészségügyi intézet (RKI) május elején regisztrálta az első németországi majomhimlős eseteket. Keddig 2982 igazolt fertőződést jegyeztek fel. A betegség mind a 16 németországi tartományban megjelent.

Az intézet ismeretei szerint a vírus elsősorban szexuális úton terjed Németországban, főleg férfiak körében. A fertőzöttek eddig szinte mind felnőtt férfiak voltak, csupán hét nő és két kiskorú – egy 15 és egy 17 éves kamasz – volt közöttük.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy a ruháink is fertőzhetnek-e, és ha igen, milyen óvintézkedések segíthetnek a rizikó csökkentésében. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Eddig még nem szedett áldozatot

Az esetek többségében a fertőzés enyhe lefolyású betegséggel jár. Halálos áldozatot Németországban még nem regisztráltak.

Az Afrika egyes részein évtizedek óta ismert és ritkán előforduló majomhimlő május óta Európában, Észak-Afrikában és más térségekben is terjed. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) júliusban globális egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a járványt.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!Forrás: www.hazipatika.com

/ HIRDETÉS /

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!