Az j koronavrus hazai felbukkansa ta ezzel immr 857 ezer fl emelkedett az igazolt fertzsek szma, mg a hazai jrvny hallos ldozatainak szma meghaladja a 33,7 ezret – olvashat a koronavirus.gov.hu kormnyzati tjkoztat oldal legfrissebb, cstrtk reggeli jelentsben. A hivatalos becslsek szerint 165,9 ezerre tehet az aktv fertzttek szma az orszgban. Krhzban 6858 fertztt beteget kezelnek, kzlk 680-an vannak llegeztetgpen.

Az oltsi akcihten brki krhet idpontfoglals nlkl is COVID-19 elleni vdoltst.

Fot:MTI/Komka Pter

A mostani htre oltsi akcihetet hirdetett a kormnyzat. A kezdemnyezs els hrom napjn 388 ezren ltek a lehetsggel: 319 ezren vettk fel gy a harmadik, emlkeztet oltsukat, mg az eddig oltatlanok kzl 48 ezren oltattk be magukat a vakcina els dzisval. sszessgben az alapvet immunizcihoz szksges kt oltsadagot kzel 5,82 millian kaptk mr meg az orszgban, 2,15 millian kzlk a harmadik dzist is felvettk.

Az oltsi akciht keretben reggel 7 rtl este 19 rig a krhzi oltpontokon elzetes regisztrci s idpontfoglals nlkl is fogadjk az oltakozkatmindaz els,mind az elmaradt msodik, mind akr a megerst harmadik oltsra. Akik idpontfoglals nlkl rkeznek, azokat rkezsi sorrendben oltjk be. Aki elzetesen regisztrlt s foglalt az interneten idpontot, elkerlheti a vrakozst.

Tanulsgos brn mutatja be az Eurpai Bizottsg, mennyire fontos a vakcinci s a lakossg toltottsgnak nvelse a COVID-19 okozta hallesetek megelzse rdekben.Forrás: www.hazipatika.com

/ HIRDETÉS /

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!