Percek alatt letveszlyesen forr lehet az aut

“Csak beszaladok a boltba kenyrrt, addig nem lehet semmi baj.” vagy “Feladom ezt a levelet a postn, a kutyt pedig muszj kint hagynom, jobb lesz neki az autban, mint kiktve az utcn.” Nhny gondolat, ami tfut a kevsb felelssgteljes gazdik fejben, amikor nyron az autba zrjk kutyjukat. Br az elmlt vekben szmos tragdia szletett hasonl esetekbl, nem lehet elgszer ismtelni: a nyri melegben letveszlynek tehetjk ki ebnket, ha a gpkocsiba zrjuk.

Az Orszgos Mentszolglat (OMSZ) egy igen sokatmond tblzatot osztott meg Facebook-oldaln, majd kln videt is posztoltak, hogy felhvjk a lakossg figyelmt a knikula veszlyre. Ha pldul kint 30 fokos meleg van, akkor 5 perc utn a jrmben mr 34, fl ra utn 46, egy ra utn pedig 56 fok lesz – utbbi kettmr eszmletvesztst, hgutt s fulladst is okozhat. De ha a napon parkolunk s a hmr kint 40 fokot mutat, akkor mindssze 10 perc is elg ahhoz, hogy az aut letveszlyesen felforrsodjon.

[TOP-CIKKEK-AJANLO]

Az sem segt, ha picit leengedjk az ablakot, mivel az aprcska rsen keresztl nem tud kellen szellzni a jrm. ppen ezrt nagyon fontos, hogy se llatot, se gyermeket, se ids embert ne hagyjunk a parkol autban vrakozni. Ha pedig ilyen esetet ltunk, ne menjnk el mellette segtsg nlkl, mert akr perceken is mlhat egy let!Forrás: www.hazipatika.com

/ HIRDETÉS /

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!