Ayurvédikus masszázs – Megoldás a hátfájásra!

Sokan alkalmazzák a masszázst fájdalomcsillapításra, relaxálásra. Az ájurvédában a masszázst és a fizikoterápiát gyakran alkalmazták krónikus fájdalom-szindrómák és az izomrendszeri rendellenességek kezelésére. Egy tanulmány szerint az ayurvédikus masszázs  egy biztonságos és hatékony kezelés lehet a krónikus derékfájás, alacsony hátfájás kezelésében.

ayurvédikus masszázs a hátfájás kezelésében

Sok embernél figyelhető meg alacsony hátfájás. Tény, hogy a felnőttek körülbelül 80 százaléka élete során megtapasztal valamilyen alacsony hátfájást . A krónikus hátfájás 12 hétig vagy tovább is elhúzódhat, még akkor is, ha a fájdalomat a korai stádiumban kezelték. Az Országos Egészségügyi Intézet (NIH) Országos Idegrendszeri Zavarok és Sebcsapások Intézet (NINDS) szerint az alacsony hátfájás a leggyakoribb oka a munkából való hiányzásnak, illetve munkával kapcsolatos rokkantságnak. Egy nagy felmérés azt is feltárta, hogy a felnőttek több mint egynegyede jelentette az alacsony hátfájást az elmúlt három hónapban.

Németországban a kutatók egy klinikai vizsgálat segítségével vizsgálták az ayurvédikus masszázs biztonságosságát és hatékonyságát az alacsony hátfájás kezelésében, enyhítésében. A vizsgálathoz 64, átlagosan 55 éves résztvevőt regisztráltak, akik krónikus alacsony hátfájásra panaszkodtak.

A kutatók négy héten keresztül végezték a vizsgálatot, amely egy kéthetes beavatkozási fázisból állt, amit egy kéthetes nyomon követési fázis követett. A résztvevőket két csoportba osztották. Az egyik csoport kéthetes masszázsterápiát kapott 6 órás ayurvédikus masszázzsal és  kezeléssel, míg a másik csoport kéthetes helyi terápiás kezelést kapott. A kutatók az eredmények alapján kettő illetve 4 hét után értékelték az eredményeket.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy azoknak a résztvevőknek, akik a hatórás ayurvédikus masszázst és kezelést kaptak két hétig, csökkent a hátfájás panasza, ellenben a másik csoporttal. Ezenkívül az ájurvédikus masszázs jótékony hatással volt a a fájdalommal összefüggő érzelmi és pszichológiai “jóléttel”.

A tanulmány megállapításai szerint az ájurvédikus masszázs biztonságos és hatékony kezelést nyújt a krónikus alacsony hátfájásra.

Ayurvédikus masszázs és lehetséges egészségügyi előnyei

Az ayurvédikus masszázs Abhyanga néven is ismert . Az ájurvédikus masszázst meleg illóolajokkal végzik. Az ájurvédikus masszázs az illóolajok által javítja az alvást, a közérzetet ayurvédikus masszázs a hátfájás kezelésébenilletve megnyugtatja a szervezetet. Ezen kívül az ájurvédikus masszázsokban használt illóolajok táplálják és méregtelenítik a testet, elősegítik az öregedés megakadályozását illetve fényessé és puhává teszik a bőrt.

Az ayurvédikus masszázs terápiát az ájurvédikus életmód részeként már évezredeken keresztül alkalmazzák egészségügyi előnyei miatt. A mai vizsgálatok azt is bebizonyították, hogy ez a fajta terápia hatékony. Egy tanulmány megállapította, hogy az emberek, akik hagyományos ayurvédikus olajmasszázs terápiát alkalmaztak, csökkent a pulzusok illetve a stressz szintjük.

Az ayurvédikus masszázs a fájdalom enyhítésére is használható, és megelőző orvosságként is használható, javítja a vérkeringést, stimulálja és erősíti a nyirokrendszert, és megnyitja az életerő áramlását a szervezet megtisztítására és újjáélesztésére.

forrás

Science.news

NINDS.NIH.gov

MassageTique.com

Ayurveda-Retreat.co.uk

Iratkozz fel!

Iratkozz fel!

Értesülj elsőként új termékekről, akciókról és emailben elérhető egyedi ajánlatainkról!

Köszönjük a feliratkozást!